سیستم تشخیص چهره مبتنی بر هوش مصنوعی چیست و چگونه کار می‌کند؟

سیستم تشخیص چهره مبتنی بر هوش مصنوعی چیست و چگونه کار می‌کند؟

میلاد حسینی
زمان مطالعه: 4 دقیقه آخرین بروزرسانی: 1402/12/15 0 دیدگاه

اگر بخواهیم یکی از جذاب‌ترین فناوری‌هایی که زندگی بشر را متوحل کرده است نام ببریم، باید به فناوری تشخیص چهره اشاره کنیم. تشخیص چهره در طول زمان ثابت کرده است که کمترین مزاحمت و سریعترین نوع تأیید بیومتریک است.

این فناوری ده‌ها سال است که وجود داشته است، اما در سال های اخیر بسیار رایج‌تر و نوآورانه‌تر شده است. یکی از این نوآوری‌ها ادغام هوش مصنوعی (AI) در سیستم‌های تشخیص چهره است.

در تشخیص چهره با هوش مصنوعی از تکنیک‌های مختلفی از جمله یادگیری عمیق، الگوریتم‌های بینایی رایانه‌ای و پردازش تصویر استفاده می‌شود. جالب است بدانید حتی سیستم‌هایی وجود دارند که می‌توانند احساسات را از حالات چهره افراد تشخیص دهند.

در ادامه با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری درباره تاثیر هوش مصنوعی در سیستم‌های تشخیص چهره را بررسی کنیم.

سرویس احراز هویت فراشناسا

فراشناسا ارائه دهنده سرویس احراز هویت غیر حضوری از حمله سرویس‌های متکی به هوش مصنوعی می باشد که با استفاده از سیستم تشخیص چهره توسعه داده‌ شده‌‌ است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این سرویس کلیک کنید:

سیستم تشخیص چهره چیست؟


تشخیص چهره یک فناوری رایانه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) است که برای یافتن و شناسایی چهره‌های انسان در تصاویر و ویدیوهای دیجیتال استفاده می‌شود. فناوری تشخیص چهره اغلب برای نظارت و ردیابی افراد در لحظه استفاده می‌شود. این فناوری در زمینه‌های مختلف از جمله امنیت، اجرای قانون و رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌شود .

تشخیص چهره از فناوری یادگیری ماشینی (ML) و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) استفاده می‌کند و نقش مهمی در ردیابی چهره، تجزیه و تحلیل چهره و تشخیص چهره ایفا می‌کند. در تجزیه و تحلیل چهره، سیستم تشخیص چهره از حالات چهره استفاده می‌کند تا مشخص کند که کدام بخش از یک تصویر یا ویدیو باید بر روی سن، جنسیت و احساسات متمرکز شود.

تشخیص چهره چیست

حتما بخوانید: کاربرد تشخیص چهره

سیستم تشخیص چهره چگونه کار می‌کند؟


برنامه‌های تشخیص چهره از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، فناوری یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل آماری و پردازش تصویر برای یافتن چهره‌های انسان در تصاویر بزرگ‌تر و تمایز آن‌ها از اشیاء غیر چهره مانند مناظر، ساختمان‌ها و سایر اعضای بدن انسان استفاده می‌کنند.

قبل از شروع تشخیص چهره، رسانه آنالیز شده برای بهبود کیفیت آن و حذف تصاویری که ممکن است در تشخیص اختلال ایجاد کنند، پردازش می‌شود.

الگوریتم‌های تشخیص چهره معمولاً با جستجوی چشم انسان شروع می‌شوند که یکی از ساده‌ترین ویژگی‌ها برای تشخیص است. سپس سعی می‌کنند نشانه‌های چهره مانند ابرو، دهان، بینی، سوراخ‌های بینی و عنبیه را تشخیص دهند. هنگامی که الگوریتم به این نتیجه رسید که یک ناحیه صورت را پیدا کرده است، آزمایش‌های دیگری را برای تأیید تشخیص چهره انجام می‌دهد.

در ادامه روند این کار را به ترتیب بررسی می‌کنیم.

1 شناسایی چهره (Face Detection)

شناسایی چهره همان فرآیند یافتن چهره در یک تصویر است. در فرآیند شناسایی چهره از قابلیت‌های بینایی کامپیوتری برای شناسایی چهره فرد از روی یک تصویر شامل یک یا چند نفر استفاده می‌شود.

2 تحلیل چهره (Face Analysis)

در مرحله‌ی بعد، سیستم تشخیص چهره، تصویر صورت فرد را تجزیه و تحلیل می کند. شناسایی نشانه‌های کلیدی چهره به سیستم کمک می‌کند تا هندسه چهره و حالات چهره، ترسیم و خوانده شوند. این سیستم از فناوری تشخیص چهره به دنبال شناسایی نقاط زیر است:

  • فاصله بین چشم‌ها
  • عمق کاسه چشم
  • فاصله از پیشانی تا چانه
  • شکل استخوان گونه
  • فاصله بین بینی و دهان
  • کانتور لب‌ها، گوش‌ها و چانه

بیشتر بخوانید: الگوریتم تشخیص چهره

3 تبدیل تصویر به داده

این سیستم در قدم بعدی، داده‌های تشخیص چهره را به صورت رشته‌ای از اعداد یا نقاط چاپ تبدیل می‌کند. همانطور که هر فرد دارای یک اثر چهره منحصر به فرد است، اطلاعاتی هم که برای بازسازی دیجیتالی چهره افراد مورد استفاده قرار گیرد؛ منحصربه‌فرد می‌باشد.

سوالات متداول


فناوری تشخیص چهره چیست؟

این فناوری می‌تواند چهره انسان را از یک تصویر دیجیتال یا ویدیو با پایگاه داده‌ای از چهره‌ها تطبیق دهد تا هویت یک فرد را تایید کند.

سیستم تشخیص چهره چیست؟

این سیستم از روشی پیچیده برای تایید یا تعیین هویت شخصی استفاده می‌کند که یک تصویر دیجیتال یا فریم ویدیو پردازش می‌شود. سپس، ویژگی‌های متمایز چهره شخص نشان‌داده‌شده در یک تصویر را انتخاب می‌کند و آن‌ها را با چهره‌هایی که قبلا در پایگاه داده ثبت شده‌اند، مطابقت می‌دهد.

منبع : فراشناسا

دیدگاهتان را بنویسید