پیشگیری از جعل هویت با فراشناسا

پیشگیری از جعل هویت با فراشناسا

فائزه حسین زاده
زمان مطالعه: 8 دقیقه آخرین بروزرسانی: 1401/05/02 0 دیدگاه

شناختن راه‌های جلوگیری از جعل هویت برای حفظ امنیت کاربران بسیار اهمیت دارد. بانک‌ها و موسسات مالی برای افزایش اعتبار و امنیتی که دارند، باید از تکنیک های پیشگیری از جعل هویت استفاده کنند. همچنین، این بحث برای پلتفرم‌های احراز هویت اهمیت بسیار بیشتری دارد. چون این سیستم‌ها بعنوان زیرساخت امنیتی عمل می‌کنند. پیش از مطالعه‌ی این مقاله در نظر داشته باشید که تکنیک‌های ضد جعل هویت براساس نوع حملات، متنوع هستند. همراه ما باشید.

تعریف جعل هویت


جعل هویت در هر کسب و کاری می‌تواند عامل موثری برای خدشه‌دار کردن امنیت سایر کاربران باشد. در واقع، سرقت هویت در زیرمجموعه‌ی جرم‌های سایبری قرار دارد و در تمامی کشورها، مجازاتی برای آن در نظر گرفته شده است. روش‌های متعددی برای جعل هویت کاربران و سو استفاده از اطلاعات شخصی آن‌ها وجود دارد. جعل هویت با مودم تا دزدی هویت با ارسال ایمیل و فیشینگ در هر روز، تعداد زیادی از افراد را در معرض خطر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: جعل هویت چگونه اتفاق می‌افتد؟

پیشگیری از جعل هویت با 8 راهکار‌ موثر


پیشگیری از جعل هویت در سیستم‌ها و سامانه های احراز هویت بسیار اهمیت دارد. زیرا، ماهیت و کارکرد پلتفرم‌های احراز هویت زمانی مشخص می‌شود که از امنیت بالایی برخوردار باشند و حریم شخصی فرد را به خطر نیاندازند. جلوگیری از جعل هویت نیازمند راهکارهای متعددی است. در ادامه به توصیف و بررسی هر کدام از راهکارهای جلوگیری از جعل هویت خواهیم پرداخت.

پیشگیری از جعل هویت

1- استفاده از سیستم‌های احراز هویت با امنیت بالا

افرادی که برای نخستین بار از سیستم‌های احراز هویت استفاده می‌کنند، می‌بایست به یک نکته‌ی مهم توجه داشته باشند. چند لایه بودن امنیت پلتفرم‌های احراز هویت به نفع شما و اعتبارتان خواهد بود. چرا که با افزایش لایه‌های امنیتی، احتمال نفوذ و دسترسی افراد به اطلاعات و داده‌های شخصی شما بسیار کمتر است. این در حالی است که بسیاری از کاربران، تنها تشخیص صحیح هویت را عامل مهمی برای انتخاب آن می‌دانند. در مقابل، رد کردن نمونه‌های تقلبی و جعلی در احراز هویت، یکی از بهترین رویکردها است که باید به آن توجه بیشتری داشته باشید.

2- بکارگیری رمز، پسورد و سوالات امنیتی خاص

اکثر سیستم‌هایی که به فرآیندهای جلوگیری از جعل هویت مجهز هستند، توصیه می‌کنند تا رمز عبور، نام کاربری و سوالات امنیتی ورود خود را در هر 6 ماه یکبار تغییر بدهید. در طی این تغییراتی که ایجاد می‌کنید؛ از ترکیب اعداد، نمادها و کلمات کوچک و بزرگ لاتین استفاده کنید. این فرآیند به شما کمک می‌کند تا بتوانید با اطمینان خاطر در فضای مجازی فعالیت خود را ادامه بدهید.

3- حذف کردن اطلاعات بدون نیاز

یکی از راه‌های قدرتمند برای جلوگیری از جعل هویت این است که اطلاعات بدون نیاز را بلافاصله حذف کنید. یعنی اگر قصد پاک کردن اکانت خود را در یکی از اپلیکیشن‌ها و یا نرم افزارها دارید، بهتر است اطلاعات آن را بلافاصله حذف کنید. در غیر اینصورت، سایر افراد می‌توانند از اطلاعات شما سو استفاده کنند و به امکانات متعددی دسترسی داشته باشند که غیر مجاز است.

4- مسدود سازی اعتباری برای پیشگیری از جعل هویت

در بعضی از کشورها، سیاست و مقرراتی برای جلوگیری از جعل هویت در نظر گرفته شده است. مسدود سازی اعتباری یکی از همین سیاست‌ها است. زمانی که شما هشدار تقلب و یا جعل هویت را دریافت می‌کنید، این سیستم به مسدود کردن و حذف اعتبار حساب و دسترسی شما می‌پردازد. (گفته می‌‌شود که این فرآیند و خدمات در ایران پیاده سازی نشده است.)

5- پرهیز از چک کردن اطلاعات شخصی در محیط کار

چک نکردن اطلاعات و یا انجام ندادن فرآیند احراز هویت در محیط کار، یک راه مطمئن برای جلوگیری از جعل هویت است. برای مثال، از کامپیوترهای شرکت نباید برای درج کردن اطلاعات استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تا افراد به طور گسترده به اطلاعات و داده های محرمانه شما دسترسی نداشته باشند.

6- استفاده از ویژگی‌های بیومتریک برای تشخیص هویت

استفاده کردن از داده‌های بیومتریک توانسته تا راهی موثر برای جلوگیری از جعل هویت باشد. چون داده‌های بیومتریک برای هر فرد خاص است و بسیار کم می‌توان از نمونه جعلی آن‌ها استفاده کرد. برای مثال، تشخیص هویت با چشم بسیار کاربرد دارد و فرد دیگری نمی‌تواند دست به اقدامات جعل هویت بزند. احراز هویت با اثر انگشت و تشخیص چهره افراد هم با استفاده از ویژگی‌های بیومتریک انجام می‌شود. از سوی دیگر، با استفاده از احراز هویت بیومتریک نیازی نیست تا هر 6 ماه یکبار، تمامی آن ویژگی‌ها را تغییر بدهید و یا آپدیت کنید!

7- عدم به اشتراک گذاری تصاویر

یکی از شگردهای جدید افراد متقلب این است که از تصاویر افراد برای احراز هویت استفاده می‌کنند. در صورتی که سیستم احراز هویت از نوع قدرتمند باشد، این موضوع را به وضوح تشخیص می‌دهد و نتیجه احراز هویت را ناموفق اعلام خواهد کرد. اما در صورتی که سیستم احراز هویت چندان پیچیده و پیشرفته نباشد، ممکن است نتیجه را موفقیت آمیز اعلام کند. در این شرایط، افراد متقلب و جاعل به اطلاعات شما دسترسی خواهند داشت.

8- عدم به اشتراک گذاری ویدئوهای شخصی

یکی از ترفندهای دیگر جعل هویت این است که از ویدئوهای فرد برای احراز هویت استفاده می‌کنند. اگر از ویدئوهای شخص دیگری برای تایید هویت استفاده شود، ممکن است نتیجه مثبت باشد. در صورتی که در سیستم‌های احراز هویت بیومتریک پیشرفته‌ای مانند فراشناسا این امکان وجود ندارد. با این حال، شما نباید ویدئوهای شخصی خود را در فضای اجتماعی به اشتراک بگذارید.

راهکارهای فراشناسا در پیشگیری از جعل هویت


پلتفرم قدرتمند فراشناسا برای پیشگیری از جعل هویت دارای 2 لایه امنیتی ویژه و اختصاصی است.

تکنیک‌های تشخیص زنده بودن تصویر و سنجش هوشیاری فرد در فراشناسا می‌توانند نیاز امنیتی هر کدام از کسب و کارها را برطرف کند. لایه امنیتی verification یا درستی‌سنجی در بسیاری از سیستم‌های احراز هویت وجود دارد. با وجود این لایه، باز هم شاهد اتفاقات ناخوشایند جعل هویت در جامعه هستیم. به همین خاطر، نیاز است تا از تکنیک‌های کاربردی برای کاهش خطرات جعل هویت استفاده کنیم.

در بخش زیر، هر کدام از تکنیک‌های هوشمندانه افزایش امنیت احراز هویت را به طور مفصل بیان کرده ایم.

در این ویدئو، ویژگی‌های یک سیستم احراز هویت خوب را به طور کامل بررسی کنید!

جهت کسب اطلاعات و درخواست خدمات احراز هویت غیر حضوری بیومتریک فراشناسا برای کسب و کار خود بر روی لینک زیر کلیک کنید:

خدمات احراز هویت غیر حضوری بیومتریک

1- تکنیک ضد جعل تشخیص زنده بودن (Liveness)

تشخیص زنده بودن تصویر همان ویژگی خاصی می‌باشد که باعث متمایز شدن این پلتفرم شده است. این تکنولوژی در زیرمجموعه هوش مصنوعی قرار دارد و چهره واقعی فرد را از نوع غیر واقعی آن، تشخیص می‌دهد. همچنین، با استفاده از این روش می‌توان چهره غیر زنده فرد را از ویدئوهای ارسال‌شده تشخیص داد که جهت بالا بردن امنیت احراز هویت شما کاربردی است. بنابراین، با ارسال عکس چهره کاربر و یا ویدئوی ضبط شده آن در فراشناسا می‌توان گفت که ادعای جعل هویت نقض می‌شود.

2- تکنیک ضد جعل سنجش هوشیاری (Awareness)

با وجود تکنیک‌های ضد جعل سنجش هوشیاری، کسب و کارهای حوزه فینتک می‌توانند امنیت دسترسی به حساب‌های کاربری را افزایش بدهند. در این تکنیک، ویدئوی جعلی از ویدئوی ارسال شده توسط همان فرد به طور کامل تشخیص داده می‌شود. ویژگی‌هایی مانند خوانش عبارات متنی، تشخیص رفتار و تشخیص حرکت فرد مورد بررسی قرار می‌گیرند. سپس، نتیجه تایید و یا رد نتیجه احراز هویت صادر می‌شود. اگر علائم هوشیاری فرد در سطوح بالا سنجیده شدند، نتیجه جعل هویت رد می‌شود. توضیح دقیق هر یک از تکنیک‌های ضد جعل سنجش هوشیاری عبارتند از:

1- خوانش عبارت متنی (Speech to Text)

یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از جعل هویت این است که فرد، جملاتی را تکرار کند. در واقع، این روش در زیر مجموعه‌ی روش های احراز هویت بیومتریک قرار دارد. بنابراین، اگر ویدئویی از فرد منتشر شود که شامل خوانش عبارت متنی نباشد، احتمال جعل هویت او وجود دارد.

2- تشخیص رفتاری و حرکتی (Gesture)

تکنیک خوانش عبارت متنی برای تشخیص صددرصدی جعل هویت کافی نیست. چون ممکن است که فرد از سوی سارقان هویتی تهدید شود و به ناچار، مجبور به خواندن عبارتی باشد. در صورتی که اعمال رفتاری و حرکتی او نیز مورد بررسی قرار بگیرد، امنیت احراز هویت افزایش پیدا می‌کند. در این تکنیک، سطح هوشیاری فرد تشخیص داده می‌شود. برای مثال، اگر سارقان اقدام به کاهش سطح هوشیاری او کرده باشند، سیستم احراز هویت فراشناسا به طور کامل می‌تواند این موضوع را تشخیص بدهد.

گفتار پایانی در مورد پیشگیری از سرقت هویت


جلوگیری از سرقت‌های هویتی در فضای مجازی به حفظ داده‌های مالی و هویتی مشتریان بسیار کمک می‌کند. برای مثال، تکنیک ضد جعل سنجش هوشیاری در فراشناسا که شامل خوانش عبارات متنی، تشخیص حرکت و نوع رفتار است؛ می‌تواند به طور موثری باعث کاهش حملات جعل هویت شود.

با پیشرفته شدن هکرها و جاعلان، راه‌های جلوگیری از جعل هویت هم در حال توسعه یافتن هستند. در آینده‌ای نه چندان دور شاهد ترفندها و تکنیک‌های بیشتری از پیشگیری جعل هویت هستید.

منبع : فراشناسا

دیدگاهتان را بنویسید