تشخیص چهره بیومتریک چیست و مراحل آن چگونه است؟

تشخیص چهره بیومتریک چیست و مراحل آن چگونه است؟

فائزه حسین زاده
زمان مطالعه: 3 دقیقه آخرین بروزرسانی: 1402/08/13 0 دیدگاه

در فرآیند تشخیص چهره بیومتریک از خصوصیت‌های منحصربه‌فرد و یکتای صورت افراد برای شناسایی، تایید و احراز هویت آن‌ها استفاده می‌شود. در همین راستا، از این فرآیند در شناسایی لحظه‌ای افراد در تصاویر و ویدئوها با استفاده از نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها می‌توان بهره برد.

ما در ادامه‌ی این مطلب به چیستی تشخیص چهره بیومتریک و مراحل اجرای آن به طور کامل اشاره می‌کنیم.

فراشناسا
برای کسب و کارها

قوه قضائیه و شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از مشتریان مطرحِ شرکت فراشناسا هستند.
با کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید سیستم احراز هویت بیومتریک فراشناسا را برای مشتریان سازمان خود دریافت کنید.

تشخیص چهره بیومتریک چیست؟


تشخیص چهره بیومتریک، یک نوع فرآیند شناسایی افراد بدون استفاده از نقطه تماس آن‌ها است. به طور معمول، از این فناوری در نرم‌افزارها و برنامه‌های موبایلی استفاده می‌شود. برای توضیح و معرفی و چیستی این فناوری می‌توان به کارکرد آن اشاره کرد.

تشخیص چهره با استفاده از نرم افزارهای بیومتریک، ویژگی‌های صورت افراد را به صورت ریاضی نقشه برداری کرده و داده‌ها را همانند یک چهره چاپی ذخیره می‌کند. این نرم افزار از الگوریتم‌های یادگیری عمیق برای مقایسه یک تصویر زنده یا تصویر دیجیتال با چهره ذخیره شده در پایگاه داده استفاده می‌کند تا فرآیند تایید هویت یک فرد انجام شود.

مراحل تشخیص چهره بیومتریک


فرآیند تشخیص چهره بیومتریک شامل 4 مرحله است. شناسایی، تجزیه و تحلیل چهره، تبدیل به داده‌های قابل استفاده و انطباق تصاویر همان 4 مرحله هستند.

1 شناسایی چهره

یافتن چهره فرد از میان از جمعیتی که در مکانی مشخص حضور دارند، اولین مرحله از تشخیص چهره بیومتریک است. این تصاویر ثبت‌شده از چهره افراد می‌توانند به صورت مستقیم یا در پس زمینه تصویر تحلیل شوند.

2 تجزیه و تحلیل چهره

دومین گام، زمانی شروع می‌شود که یک تصویر از چهره فرد تهیه شود. پس از تهیه این عکس، فرآیند آنالیز و تجزیه و تحلیل عکس شروع می‌شود.

شروع این فرآیند، ابتدا از طریق شناسایی و فراخوانی هندسه چهره افراد است. برای مثال، فاکتور‌های مهمی مانند فاصله میان چشم‌ها،فاصله پیشانی تا چانه، ساختار بیرونی استخوان‌های گونه و فرم لب‌ها و … ابتدا شناسایی، اندازه‌گیری و ذخیره‌سازی خواهند شد.

همانطور که متوجه شدید، هدف اصلی دومین گام، شناختن نقاط کلیدی و منحصربه‌فرد قابل مشاهده در چهره انسان‌ها است.

3 تبدیل جزئیات به داده‌های قابل استفاده

در طی این فرآیند، تمامی اطلاعات آنالوگ چهره (که از اندازه‌های مرحله دوم به‌دست‌آمده) به اطلاعات دو‌دویی یا باینری تبدیل می‌شوند. به این صورت که سیستم‌های دیجیتالی با استفاده از فرمول‌ها و محاسبات ریاضی به آسانی می‌توانند فرآیند انطباق تصویر با چهره مورد نظر را انجام دهند.

در نهایت، آنالیز‌های نقاط کلیدی چهره شناسایی شده و به فرمول‌های ریاضی تبدیل می‌شوند. این فرمول‌ها، فیس پرینت (Face Print) نام دارند که برای هر فرد مانند اثر‌انگشت، شامل خصوصیات منحصر‌به‌فردی است.

4 انطباق تصاویر

آخرین مرحله، انطباق تصویر است. تصاویری که در این مرحله تحلیل شده‌اند، به همراه تصاویر به‌ثبت‌رسیده و موجود در پایگاه داده منطبق می‌شوند. در صورتی، احراز هویت تایید می‌شود که تصویر فعلی‌تان با یکی از تصاویر ثبت‌شده در گذشته، انطباق داده شده باشد.

منبع: سایت فراشناسا

دیدگاهتان را بنویسید