احراز هویت سجام خارج از کشور چگونه انجام می‌شود؟

احراز هویت سجام خارج از کشور چگونه انجام می‌شود؟

فائزه حسین زاده
زمان مطالعه: 5 دقیقه آخرین بروزرسانی: 1402/05/24 2 دیدگاه

کد بورسی برای ایرانیان خارج از کشور هم صادر می‌شود! این خبری جدید از احراز هویت سجام غیر حضوری بود که در ابتدای سال 1400 به صورت رسمی منتشر شد. این اطلاعیه پس از بررسی تعداد بسیار زیاد فعالان بورسی در خارج از کشور منتشر شد. احراز هویت سجام خارج از کشور در سال 1399 غیر ممکن و یا نشدنی به نظر می‌رسید. چون شرایط احراز هویت سجام برای افراد خارج از کشور مشخص و واضح نبود. همراه ما باشید تا اطلاعات مهمی را از نحوه احراز هویت سجام خارج از کشور ارائه کنیم.

احراز هویت سجام خارج از کشور

بعد از ثبت نام سجام می‌توانید مراحل احراز هویت را طی کرده و کد بورسی خود را دریافت کنید.

برای ثبت نام در سجام روی دکمه زیر کلیک کنید:

شرایط دریافت کد بورسی برای ایرانیان خارج از کشور چیست؟

دارا بودن کارت ملی هوشمند، یکی از مهم‌ترین شرایط احراز هویت بورس خارج از کشور است. در صورتی که کارت ملی هوشمند ندارید؛ می‌تواند از رسید کارت ملی هوشمند خود استفاده کنید. برای انجام احراز هویت سجام خارج از کشور 2 راه بیشتر ندارید. اگر مایل باشید تا از طریق نماینده قانونی خود به ثبت نام در سجام و احراز هویت اقدام کنید، می‌بایست تصویر شناسنامه، کارت ملی و مدرک اصل وکالتنامه در در شرایط احراز هویت بورس خارج از کشور شما باشند.

بیشتر بخوانید : احراز هویت با کارت ملی قدیمی

نحوه احراز هویت سجام خارج از کشور

احراز هویت سجام خارج از کشور افراد به 2 صورت کلی انجام می‌شود. در نخستین راه می‌توانید به سامانه سجام مراجعه کرده و سایر مراحل را با وکیل قانونی خود پیگیری کنید. در دومین راه می‌توانید از اپلیکیشن‌های احراز هویت استفاده نمایید. برای نمونه، سیگنال که توسعه‎‌یافته با پلتفرم فراشناسا است؛ می‌تواند راهکار مناسبی برای احراز هویت غیر حضوری افراد خارج از کشور باشد. در ادامه با جزئیات هر کدام از این روش‌ها آشنا خواهیم شد.

دریافت کدبورسی با استفاده از وکیل

در سال 99 و یا سال های 97 تا 99، افراد مقیم خارج از ایران برای فعالیت قانونی مجبور بودند تا مراحل احراز هویت را به واسطه‌ی وکیل خود انجام بدهند. آن‌ها ابتدا، یک وکالت‌نامه‌ی رسمی ارائه می‌دادند. سپس، ثبت نام در سجام و احراز هویت در سامانه آنلاین را انجام می‌دادند. در طی درج کردن اطلاعات شخصی در سجام به اطلاعات هویتی و اطلاعات بانکی فرد درخواست دهنده ثبت نام در بورس نیاز بود. سایر اطلاعات نیز مربوط به شخص وکیل بود که می‌بایست در فرم درج می‌شد.

احراز هویت برای افراد خارج از کشور

مراحل ثبت نام سجام برای افراد خارج از کشور را به صورت آنلاین و تنها از طریق سایت سجام می‌توان انجام داد. دومین مرحله احراز هویت افراد خارج از کشور با اپلیکیشن‌های احراز هویت انجام می‌شود. اپلیکیشن قدرت گرفته از فراشناسا می‌توانند بهترین راه احراز هویت در بورس باشد.

توجه: به هنگام استفاده از اپلیکیشن قدرت‌گرفته از فراشناسا نیاز است تا به IPهای ایران دسترسی داشته باشید. خوب است بدانید که وکیل فرد متقاضی دریافت کد بورسی باید مراحل احراز هویت را انجام بدهد. پس جای نگرانی نیست. چون او در داخل ایران است و می‎‌تواند به IPهای ایران دسترسی داشته باشد.

احراز هویت برای افراد خارج از کشور
احراز هویت برای افراد خارج از کشور

احراز هویت حضوری در بورس برای افراد خارج از کشور

شرایط احراز هویت حضوری سجام برای ایرانیان خارج از کشور هم فراهم است. مدارکی که وکیل متقاضی باید در حین احراز هویت بورس ارائه بدهد، با سایر افراد متفاوت است. این مدارک به شرح ذیل هستند:

  • تصویر شناسنامه شخص اصیل
  • تصویر کارت ملی شخص اصیل
  • کارت ملی وکیل
  • اصل شناسنامه وکیل
  • اصل وکالتنامه

وکیل و یا نماینده قانونی شما با دارا بودن این مدارک می‌تواند به یکی از دفاتر پیشخوان و حتی یکی از کارگزاری‌ها مراجعه نماید. در صورتی که وکیل شما به یکی از کارگزاری‌ها مراجعه کند، ابتدا صحت احراز هویت وکالتی از سوی آن‌ها بررسی می‌شود. سپس، حداکثر پس از مدت 48 ساعت که اطلاعات فرد متقاضی از سوی نماینده قانونی ارائه شد، می‌توانید پیامک کد سهامداری را دریافت نمایید.

خوب است بدانید که سایت کارگزاری‌های سرمایه گذاری در بورس برای IPهای خارج از ایران هم در دسترس می‌باشد. به همین خاطرف محدودیتی از لحاظ مراجعه به سایت کارگزاری‌های بورس ندارید.

هزینه احراز هویت سجام خارج از ایران

پس از دسترسی به سامانه سجام برای ایرانیان خارج از کشور می‌بایست مبلغی را برای احراز هویت واریز نمایند. به طور معمول، افرادی که حساب بانکی ایرانی دارند؛ می‌توانند 10 هزار تومان هزینه احراز هویت در بورس را واریز نمایند. در غیر اینصورت، آن‌ها از طریق لینک‌های رایگان سجام می‌توانند اقدام به ثبت نام کنند.

گفتار پایانی درباره احراز هویت ایرانیان خارج از کشور

در اردیبهشت سال 1400، سایت سامانه سجام به تازگی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور قابل دسترسی شده است. به همین خاطر، افراد متقاضی بدون داشتن وکیل و یا نماینده قانونی هم می‌توانند ثبت نام خود در سجام را انجام بدهند. اگر موفق به ثبت نام در سامانه سجام نشدید، بهتر است با نماینده‌ی قانونی خود اقدام به ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام کنید. در این شرایط می‌توانید از خدمات احراز هویت حضوری در بورس بهره ببرید. دفاتر پیشخوان سطح شهر و یا کارگزاری‌ها بهترین و مناسب‌ترین انتخاب نماینده قانونی شما هستند.

منبع : فراشناسا

سوالات خود را در قسمت دیدگاه از کارشناسان ما بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید
نظرات کاربران
مجتبی محبی
مجتبی محبی
پاسخ

جهت سجام برادرم با وکالت از ايشان رفتم دفتر پیشخوان، ولی گفتن در سایت بروزرسانی شده جایی برای وکیل نیست،

مجتبی محبی
مجتبی محبی
پاسخ

جهت سجام برادرم با وکالت از ايشان رفتم دفتر پیشخوان، ولی گفتن در سایت بروزرسانی شده جایی برای وکیل نیست، ولی قبلا می‌شده، لطفا راهنمایی کنید