هرگاه خواستید مسائل مهمی از قبیل امنیت، سرعت و اجرای آسان را در کسب و کارتان داشته باشید، روش های احراز هویت را پیادهسازی کنید. در نگاه اول، ممکن است که عبارتِ «انواع روشهای احراز هویت» پیچیده بدانید.
واقعیت این است که این روشها، همیشه در زندگی روزمره ما وجود دارند و مورد استفاده قرار میگیرند. برای مثال، وارد کردن رمز عبور در حسابهای مختلف شبکههای اجتماعی، رمز کارتهای بانکی و اسکن اثرانگشت برای باز کردن گوشیهای موبایل از روش های احراز هویت هستند. حتی اگر برخی از روشها مطمئنتر از دیگری باشند؛ نمیتوان آنها را درست یا نادرست خواند. زیرا، کاربرد و کارایی این روشها کاملاً به اهداف و تهدیدهای پیش روی آن سیستم و شرکت بستگی دارد.
اگر به دنبال سرویس احراز هویت غیر حضوری برای سازمانها هستید، کلیک کنید:
انواع روشهای احراز هویت
در همین ابتدای کار، برای بررسی روش های احراز هویت باید این فرآیند را به طور خلاصه تعریف کرد. احراز هویت به فرایندی اطلاق میشود که بعد از طی آن، معتبر بودن شخص یا چیزی اثبات میشود. برای نمونه، معتبر بودنِ یک کاربر با استفاده از رمز عبورش قابل تایید است. اگر رمز عبور درست باشد، کاربر معتبر است. (برای آشنایی بیشتر با احراز هویت، به مطلب دیگری از سایت فراشناسا مراجعه کنید.)
بیشتر بخوانید: احراز هویت چیست؟
احراز بیومتریک، چند عاملی، یکپارچه، دو مرحلهای و تک عاملی جزو روش های احراز هویت هستند که در بخش زیر بررسی شده است.
1 احراز هویت بیومتریک (پیشرفتهترین و امنترین روش)
در حال حاضر، سیستمهای بیومتریک مبتنی بر بهترین روش احراز هویت کار میکنند. مهمترین جنبهی برتری احراز هویت بیومتریک، استفاده از ویژگیهای بیولوژیکی منحصربهفرد افراد مانند شبکیه چشم، عنبیه، صداها، ویژگیهای صورت و اثر انگشت در طی فرآیند است. با این ویژگیها است که صحت ادعای افراد تصدیق یا رد میشود.
جهت آشنایی بیشتر با کاربردهای سرویس احراز هویت بیومتریک فراشناسا برای سازمانهای مختلف، ویدئوی زیر را ببینید.
2 احراز هویت چند عاملی (MFA)
این روش نسبت به روشهای قبلی، از امنیت بیشتری برخوردار است. زیرا از عوامل بیشتری در سیستم برای مشروعیت بخشیدن به نتیجه اعتباری کاربران استفاده میکند.
تفاوت میان MFA و 2FA در این است که احراز هویت دوعاملی، همواره از دو عامل استفاده میکند. اما روش MFA میتواند از دو و یا چند عامل بیشتر استفاده کند و تضمین بیشتری برای عدم جعل هویت ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: احراز هویت چند عاملی
3 احراز هویت یکپارچه (SSO)
در این روش از روش های احراز هویت، تنها به یک حساب کاربری نیاز است تا کاربر با استفاده از آن بتواند به چندین برنامه یا سایت دسترسی داشته باشد.
یک مثال رایج در این زمینه، سرویسهای گوگل هستند که از اطلاعات حساب جیمیل برای دسترسی به سایر سرویسها استفاده میکنند.
4 احراز هویت دو مرحلهای (2FA)
مشکل احراز هویت تک مرحلهای، ریسک بالای جعل آن بود. بعد از ورود روش احراز هویت دومرحلهای، به نظر میرسید که در جهت تقویت امنیت، گام بزرگی برداشته شده است. چون احتمال آشکار شدن کد دوم، کمتر بود.
یک مثال از احراز هویت دو مرحلهای، وارد کردن نام کاربری و سپس، یک کد ثانویه است که تنها شخص مدعی، آن را دارد.
5 احراز هویت تک عاملی
بهترین روش احراز هویت در گذشته، احراز هویت تک عاملی بود. بررسیهای متخصصان نشان داده که امروزه این روش، ناامن است. زیرا برای دسترسی کامل به سیستم، کاربر باید تنها یک عامل را وارد کند.
این عامل میتواند نام کاربری یا رمز عبور، شماره پین یا کد ساده دیگری باشد که ریسک جعل آن بالا است.
سوالات خود را در قسمت دیدگاه از کارشناسان ما بپرسید.
سلام ما یک اپلیکیشن نظرسنجی داریم که نیاز به احراز هویت کاربران داریم. اطلاعاتی که کاربران اعلام می کنند نام و نام خانوادگی و نام پدر و تاریخ تولد و کد ملی است. آیا با این اطلاعات می توانیم مطمئن شویم که اطلاعات صحیح است؟ در ضمن عکس یا فیلمی از کاربران نداریم. ممنون می شوم پاسخ دهید.
با سلام و عرض ادب،
بدون عکس مبنا، امکان احراز هویت وجود ندارد. البته راهکارهایی برای رفع این مشکل وجود دارد که باید تعداد احراز های مشتری به حد کافی باشد تا بتوانیم، آن را توسعه بدهیم.
با تشکر از شما برای نظرات و سوالاتی که درباره مقاله “روش های احراز هویت” نوشتید.
با سلام؛
لطفا لینک ثبت نام در سامانه هدی را بگذارید.
با تشکر